Семінар із застосуванням відео майстер – класу. “Збагачення уявлень дітей дошкільного віку про явища природи шляхом організації пізнавальної та дослідницько-пошукової діяльності”.

Для того щоб розуміти та зацікавити теперішню дитину педагог має бути в постійному пошуку нового, захопливого та неординарного… Зосередивши цей пошук на оточуючому середовищі, застосовуючи дослідницьку діяльність та використовуючи природні матеріали для відчуття музики педагог точно зацікавить своїх вихованців…


День Сніговика

Зимові свята й розваги дуже люблять діти. Вони завжди з нетерпінням чекають снігу, адже ігри зі снігом люблять всі. Неодмінним атрибутом кожної зими є сніговик. Його полюбляють ліпити діти та дорослі по всьому світу. Він настільки важливий для людей, що кожного року 18 січня в усьому світі святкують день Сніговика.


Новорічна казка в гості завітала

Новорічне свято – одне з найулюбленіших свят малюків, яке вони з нетерпінням чекають і весело святкують. До вихованців нашого закладу в гості завітали різноманітні казкові герої та найбільше вони чекали Дідо Різдвяника з солодкими подарунками.


Українська хустка – берегиня вроди!

Хустка тернова, мамина мова – Все із любові, все із любові. Хустку, хустину, жовту і синю, Носить сьогодні вся Україна Хоча це свято досить молоде, але вже обросло традиціями. Наприклад,  в нашому закладі стало традицією до Дня української хустки інструктором з фізичної культури Марією ВОЙТОВИЧ організовувати спортивну розвагу.Діти познайомилися та пригадали вже знайомі народні ігри.Після Continue reading


Україною з краю в край ходить Святий Миколай

Святий Миколай —  улюбленець всіх дітей. Він відомий даруванням подарунків та великою кількістю чудес, скоєних при житті. Чому ж святий Миколай приносить дітям подарунки? Існує легенда:Микола жив у багатій сім’ї і коли він ще був малий відчував сум від того, що діти з якими він любив гратися були бідними і не мали вдосталь їжі, не Continue reading


Насильству немає виправдання: діяти потрібно, об’єднавши зусилля

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня на території нашої держави проходить Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», аби вчергове привернути увагу суспільства до боротьби з цим явищем.


Фізкультурна розвага “Андріївські вечорниці”

Започатковуємо нові традиції в закладі… Веселу та цікаву фізкультурну розвагу організували для вихованців та їх батьків інструктор з фізичної культури Марія ВОЙТОВИЧ із вихователями старших груп “Андріївські вечорниці” з метою ознайомлення дітей з українською традицією та культурою. Адже, Андріївські вечорниці — одна з найцікавіших давніх традицій. За українським звичаєм, ввечері напередодні свята Андрія Первозванного молодь Continue reading


Менеджмент злості: як приборкати внутрішнього вовка?

Наш емоційний стан – це опора і ресурс, що дозволяє нам піклуватися про себе та близьких.
Під час війни кожна людина зіштовхується з безліччю непростих ситуацій. Тому коливання настрою загострюються. Наші емоції послідовно змінюють одна одну, тому їх важливо проживати і відпускати, аби залишатися в ресурсі.


Добре тому жити – хто вміє дружити

Дошкільний вік – пора становлення та відкриттів. Саме в цей період дитина інтенсивно розвивається: як фізично, так і духовно. Вона активно поринає в розгалужену систему взаємин, випробовує дію норм, зразків поведінки, способів спілкування, які виникають стихійно.


Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини.

Щороку в листопаді у закладі проводиться “Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності дитини” з метою підвищення рівня обізнаності дошкільників щодо безпеки в різних сферах їх повсякденного життя. Під час підготовки та проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дитини» в закладі проведено ряд заходів:1. Перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ДНЗ.2. Підготовлено інструкції, Continue reading


Консиліум “Проблема адаптації”

Відомо, що процес адаптації – це постійний процес, який супроводжує людину впродовж усього життя. Науковці визначають адаптацію як пристосування будови і функцій організму, його органів і клітини до умов середовища, спрямоване на збереження рівноваги.


Всесвітній день доброти

Доброю традицією для багатьох країн стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day), датою для якого був вибраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти.


У пошуках балансу

Сьогодення ставить перед педагогом багато викликів. Наше професійне життя змінило формат, змінилися його усталені механізми. Нажаль, останнім часом всі ми живемо в дуже жорстких реаліях, які ще донедавна здавалися нам неможливими в сучасному житті.


Семінар – практикум: Формування медіа грамотності із створення відеороликів на телефоні та створення опитувальника за допомогою Google Forms.

Останніми роками набули популярності мультимедійні технології (ММТ) як ефективний засіб для покращення якості знань у сфері освіти. Під мультимедійною ми розуміємо технологію, у завдання якої входить об’єднання інформації, представленої у різних форматах (текст, звук, графіка, відео , анімація) та інтерактивний режим роботи з інформацією. Ефективність застосування нових інформаційних технологій в роботі вихователя обумовлена наступними факторами: Continue reading


Дія Освіта. Знайомство з порталом. Пергляд освітніх серіалів

З метою допомоги українцям розвинути цифрові навички, щоб потужніше проявляти себе в професії, швидше навчатися, легше спілкуватися з рідними на відстані, а також бути в безпеці онлайн, наш дошкільний заклад взяв участь у популяризації порталу Дія. Освіта.


10 жовтня — Всесвітній день психічного здоров’я

Щороку 10 жовтня відзначається Всесвітній день психічного здоров’я, щоб привернути увагу міжнародної спільноти до цієї сфери. Згідно даних звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я про психічне здоров’я за 2022 рік, кожна восьма людина в світі живе з психічним розладом.


18 червня – День татусів

Наразі велика кількість дітей України вимушені перебувати на відстані із своїми татусями. Заради їхньої безпеки разом із матерями вони перебувають або за кордоном або у віддалених куточках країни. Однак, дитина все одно потребує батьківської любові та підтримки, проявів уваги в її бік. Виховувати дитину дистанційно дуже важко. Скористайтеся порадами для тат, якщо вони далеко від дитини.


Випуск 2023

Промінчик сонця зазирнув
У вікна нашого садочка
Сьогодні день новий зустрів
Маленьких доньок і синочків.
Та наших любих й дорогих
Назвати важко малюками,
Сьогодні їх ми назвемо
Поважно так – випускниками!!!


Тиждень безпеки дитини

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці дітей до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.


Великодня виставка в ДНЗ

З приходом весни все навколо пробуджується та оживає, а люди з особливим відчуттям та трепетом готуються до великого свята.
Свято Великодня – це прекрасне свято, яке своєю священною силою зміцнює кожного нас духовно та об’єднує усіх людей.


Уквітчана весна

Весняні свята для дітей — чудовий спосіб прищепити малюкам любов до живого, розвинути їхню допитливість, кругозір і чудово провести час. Щорічно з настанням весни в нашому дитячому садку проводяться весняні свята, покликані показати дітям привабливість цієї пори року.


День Державного Гімну України

В цьому році виповнюється 158 років з дня першого публічного виконання Державного Гімну України. 10 березня – день становлення одного з головних символів нашої держави. Саме цього дня у 1865 році на роковинах Тараса Шевченка в польському місті Перемишль уперше прозвучав майбутній гімн України – твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського.


Шевченкове слово

Кожного року навесні, у березні вся Україна відзначає день народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
Не можна виразити словами велич Шевченківського генія, який і зараз надихає український народ.


Педагогічна звітність

Сьогодення ставить перед освітою нові виклики. Сучасним закладам освіти потрібні професіонали здатні працювати в умовах зростання обсягів інформації. Готові вивчати й упроваджувати в освітній процес інноваційні технології, сприяти розвитку активної, креативної, творчої особистості. Кожен педагог розуміє, що рівень його фахової майстерність залежить від його бажання саморозвитку упродовж усього життя.


Консиліум “Моніторинг динаміки досягнень дошкільників”

Для виявлення рівня відповідності результатів освітньої діяльності ДНЗ стандартам і вимогам дошкільної освіти проводиться моніторинг знань дітей у закладі дошкільної освіти. Він дозволяє адміністрації, фахівцям та вихователям своєчасно фіксувати рівні знань, умінь та динаміку розвитку дітей на різних етапах діяльності…


Протидія булінгу

Ми прагнемо, аби наші діти були здоровими та щасливими, щоб процес їх соціалізації відбувався якомога якісніше й безпечніше. І для цього ми маємо забезпечити дотримання прав; формування поваги до прав і свобод людини, нетерпимості до приниження її честі та гідності, фізичного або психічного насильства, а також до дискримінації за будь-якими ознаками…


Друга віха досягнень

Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Олесь Гончар
Сьогодні в сучасній дошкільній дидактиці чільне місце відводиться мовленнєвому розвитку. У Базовому компоненті дошкільної освіти виділений цілий освітній напрям “Мовлення дитини”.
Мовлення – особлива форма діяльності дитини, дієвий результат її зусиль в освоєнні життєвого простору. Мовлення має …


Семінар-практикум “Розвиток мовлення дітей дошкільного віку через використання скарбів народної творчості”

Говорити вміють всі, але говорити правильно, лише одиниці з нас. Розмовляючи з іншими, ми користуємось мовою, як засобом передачі своїх думок. Мова для нас є однією з головних потреб і функцій людини. Саме через спілкування з іншими людьми ми реалізуємо себе як особистість.


Стрес. Пошук ресурсів

Стрес впливає на емоції, настрій та поведінку людини. Не менш важливим, а часто й більш серйозним, залишається його вплив на людський організм.
Симптомами хронічного стресу можуть бути: дратівливість, тривожність, депресія, головні болі, безсоння.


Психолого-педагогічний супровід дітей з ООП

Навчання дітей з особливими освітніми потребами – специфічне. Для кожного виду порушень є спеціальні методи, що допомагають повноцінно навчатися. Розробкою індивідуального освітньо-виховного маршруту займається ціла команда: вихователі, асистенти, психолог, логопед, реабілітолог та ін.


Новорічні ранки

Новорічний ранок у дитячому садку — одне з найочікуваніших свят. Адже з ним пов’язано багато приємних, хвилюючих моментів — запалювання ялинки, вручення подарунків, присутність гостей. Музичні керівники нашого закладу доклали багато зусиль, щоб наповнити свято яскравими несподіванками, щоб воно було по справжньому казковим для малюків ДНЗ №11 та ДНЗ №6.


Права дитини

Кожна дитина є повноцінним членом суспільства, вона має свої права. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.
Основним міжнародним документом, який регулює відповідне питання є Конвенція про права дитини від 20.11.89 р.


День української хустки

Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.
Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій.


Фізкультурна розвага “Українська хустка”

Радісно, завзято
Зиму зустрічаймо!
Хустки української
Свято відзначаємо!
З давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала хустка. Сьогодні ми святкуємо День української хустки.


Зимова казка

Коли приходить зима, випадає перший сніг та наступають морози, ми неодмінно починаємо чекати та готуватися до Новорічних та Різдвяних свят: заздалегідь готуємо подарунки, продумуємо як і з ким будемо святкувати.
А свят зимою й справді чимало.


Консиліум по адаптації малюків до умов ДНЗ

Перший крок, на шляху соціалізації, дитині доводиться робити з раннього віку. Процес адаптації до нових умов ДНЗ для малюка стає справжнім іспитом. Відбувається серйозна перебудова всіх його систем і відносин з оточуючими людьми, перебудова звичних форм життя.


Перша віха досягнень

Лиш праця світ таким, як є, створила.
Лиш в праці варто і для праці жить.
І. Франко
Трудове виховання дошкільників є одним із важливих компетенцій Базового компонента. Праця дітей у межах їхньої предметно- практичної діяльності тісно пов’язана з грою: виникає з гри, мотивується ігровими задумами, спершу зосереджується на процесі як низці цікавих ігрові дій, а лише пізніше на – результаті.


Безпечне освітнє середовище

Основними ідеями сучасної освіти, що підтримуються і поширюються Міжнародною організацією ЮНІСЕФ, є ідеї забезпечення прав, свобод та інтересів дітей.
Педагоги нашого дошкільного закладу взяли участь в семінарі з елементами тренінгу за темою “Протидія булінгу в закладі освіти”, що був проведений за ініціативи практичного психолога.


Фізкультурна розвага “Пригоди Шкоди на дорозі”

Безпека життєдіяльності дитини – важлива ланка сучасного виховання. Адже навчити дитину безпечно поводитися вдома, на вулиці, на дорозі – обов’язок кожного дорослого, який знаходиться поруч з нею.


20 листопада – Всесвітній день дитини

Дітки – це найдорожче, саме безцінне, найчистіше і світле, а дитинство – це щаслива сторінка життя, яскрава та казкова… Нехай усі діти будуть щасливі, доглянуті, не обділені батьківською любов’ю, міцні та здорові.


Стрес у нашому житті

Стреси часті супутники нашого життя. Важливо навчитися ними управляти, протистояти негативним наслідкам стресу, адже вони впливають на здоров’я та можуть викликати захворювання.
В нашому садочку відбувся семінар-практикум “Стрес. Алгоритм дій в екстремальних ситуаціях”…


Свято осені

Осінь неймовірно красива та багата пора року. Багата не тільки на врожаї, а й на свята…Одне з основних свят українського народу Покрова Пресвятої Богородиці, в цей же день відзначають День українського козацтва та День захисників і захисниць України…


Щастя не в хмарах ховається, а працею здобувається

Дитина в праці розвивається духовно і фізично, тому привчати до неї потрібно з малечку…

В ДНЗ №11 було проведено семінар-практикум “Формування трудових навиків предметно-практичної діяльності, через гру…


Картопля-фест

Енергійні інструктори з фізичного виховання нашого закладу весело та невимушено виховують прагнення до занять спортом вихованців…Організувавши спортивну розвагу. «КАРТОПЛЯ – ФЕСТ» дошкільнята точно не залишилися байдужими до фізичних вправ!!!


Як розв’язати власні проблеми у стресові часи

Сьогодні – День психічного здоров’я. Воно є ключем до ефективного та повноцінного життя. Піклуватися про нього – це нормально і просто необхідно!


Якщо ви відчуваєте психічне перевантаження – спробуйте ці прості кроки для самодопомоги.


Скажи «НІ!» — торгівлі людьми

Через військову агресію російської федерації мільйони жінок та дітей, тікаючи від жахів війни, змушені зараз покинути територію України та прямувати до сусідніх країн. В умовах воєнного конфлікту така категорія громадян є найбільш уразливою до потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми. У той же час зростає ризик стати жертвою торгівлі людьми і для чоловіків, які внаслідок війни втратили роботу і дохід. Торговці живим товаром готові скористатись теперішньою складною ситуацію та уразливістю тих, хто полишає Україну.
Просимо Вас ознайомитись з наступними матеріалами, які містять корисні посилання для осіб, які їдуть з України.


НПА – Національна психологічна асоціація

НАЦІОНАЛЬНА ПСИХОЛОГІЧНА АСОЦІАЦІЯ ЗАПУСКАЄ БЕЗОПЛАТНУ ЛІНІЮ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ
Кожна хороша ініціатива має свій розвиток, тож з 1 червня НПА за підтримки партнерів запускає оновлену лінію психологічної допомоги для всіх, хто постраждав від військових дій і прямо, і опосередковано.


Поради від експертів ЮНІСЕФ: “Як підтримати дітей у стресових ситуаціях”

Наразі тисячі людей вимушені перебувати в укриттях, щоб рятуватися від обстрілів у зоні активних бойових дій. Експерти ЮНІСЕФ підготували поради, як підтримати дітей у стресових ситуаціях та допомогти їм подолати тривогу та страх.

Що батькам потрібно говорити та робити, аби дитина почувалася спокійно?


Освітні ресурси

Оскільки безпекова ситуація в області не дозволяє у повній мірі відновити роботу ЗДО у звичному форматі, пропонуємо перелік електронних ресурсів державного, регіонального та місцевого рівнів, якими можна скористатися батькам з метою навчання та організації цікавого й продуктивного дозвілля дітей:


Про заборону фото, відеозйомок, дописів, що містять геолокацію об’єктів

Учасникам освітньо-виховного процесу!
Згідно Указу Президента України від 24.02.2022 №64 “Про введення воєнного стану в Україні”, Закону України “Про правовий режим воєнного стану”, Закону України “Про захист суспільної моралі”


Будуємо снігову фортецю

Гамірно і весело було у садочку після різдвяних свят. Будували снігову фортецю. Хоча сніг трошки не був слухняний, але малюки настирливо робили”снігові відеречка.” Раділи всі : і дорослі і малюки . Фортеця видалася на славу.


День захисту дітей

1 червня, в Україні та світі традиційно відзначається День захисту дітей. Це свято було засновано у 1949 році за рішенням сесії Міжнародної демократичної федерації жінок. Уперше відзначалося у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з указом Президента від 30 травня 1998 року. У 1959 році Організація Об’єднаних Націй Continue reading


Зустріч з рятувальниками

Сьогодні на території закладу було гамірно. Чекали рятувальників. Приїхала сучасна машина рятувальної служби. У доступній для дітей формі рятувальники показали і розповіли дітям і дорослим чим укомплектована машина і як це обладнання використовується на ділі. На закінчення всім малюкам захотілося сфотографуватися з рятувальниками. Дякуємо за цікаву розповідь.


22 квітня – Всесвітній День Землі

 22 квітня – Всесвітній День Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа. В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля: очистити від сміття берег улюбленої річки, посадити дерево, хоча б на один Continue reading


Інформація про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Вараської міської ради:

  Адреса: майдан Незалежності,2 місто Вараш Рівненська область 34400  (приміщення КМКП каб.104,105); Електронна адреса:  sluzhba@varash-rada.gov.ua Контакти: (03636) 3-11-31 – начальник ССД, 3-13-26 – спеціалісти.   Факс – (03636) 2-45-19. Мобільний телефон – 0689770962. Графік роботи: Понеділок – четвер з 8.00 до 17.15 П’ятниця з 8.00 до 16.00 Перерва з 13.00 до 14.00


Медичні огляди дітей

Шановні батьки ! Для зарахування дітей до закладу дошкільної освіти та зарахування до першого класу у 2021 році медогляди будуть здійснюватися  Вараським центром первинної медичної допомоги в присутності батьків або законних представників. Медичний огляд дітей починається з огляду сімейного лікаря, за попереднім записом, який визначає індивідуальний маршрут пацієнта і завершується видачею довідки у сімейного лікаря за Ф.- Continue reading


Об’єктове тренування з пожежної безпеки

23 березня у дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) №11 м Вараш під керівництвом провідного інспектора Вараського міського  сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області  ШЕВЧУКА Ігоря Геннадійовича та директора закладу РОЖКО Лідії Олексіївни  були проведені об’єктові тренування за темою «Дії персоналу об’єкта  з вогнегасниками при виникненні пожежі» Це тренування було  ефективною формою практичної підготовки учасників Continue reading


Підготовка дошкільного навчального закладу до роботи в умовах карантинних обмежень

Шановні батьки, звертаємо Вашу увагу на те, що карантин поки триває, але наш дошкільний навчальний заклад готовий до роботи в умовах карантинних обмежень. Як тільки отримаємо дозвіл на відкриття дошкільного закладу, ми будемо раді прийняти Ваших дітей, своїх вихованців. На жаль, епідемічна ситуація привнесла в наше життя та в роботу дитячого садка нові зміни та Continue reading


Карантин продовжено до 22 травня, але з 11 травня буде скасовано частину обмежень. Освітній процес у закладі призупинено до 22.05.2020.

Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні – він триватиме до 22 травня 2020 року. Таке рішення було прийняте напередодні, 4 травня 2020 року, під час засідання Кабміну в Києві. «Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Українці зможуть знову ходити в парки та сквери, запрацюють перукарні, буде дозволена оптова і роздрібна Continue reading


Колядує вся країна…

Із самого ранку в закладі лунають колядки і щедрівки. Це вихованці старшої групи №12 разом із своїми наставниками вітали з святами всіх дітей і працівників закладу. Хороші вітання і побажання, а також дитячий спів створили у вьому колективі святковий настрій. І колядники не залишилися без уваги. Наколядували повну корзину смаколиків. Щиро дякуємо колективу групи за Continue reading


Заходи протипожежної безпеки, що проведені у ЗДО №11 протягом 2019 року

1. Розроблений та затверджений план заходів з пожежної безпеки в пожежонебезпечний осінньо-зимовий період 2019-2020 років, наказ від 23.10.2019 №72. 2. 20.11.2019р., 23.12.2019р., проведено протипожежні об’єктові тренування «Дії керівного складу в разі виявлення пожежі; евакуація учасників освітньо-виховного процесу». 3. Пожежно-технічною комісією (наказ №47-а/г від 04.10.2017 «Про створення пожежно-технічної комісії в дошкільному навчальному закладі») проведена перевірка протипожежного Continue reading


Аналіз роботи зі зверненнями громадян

Аналіз роботи зі зверненнями громадян Аналіз роботи зі зверненнями громадян в закладі дошкільної освіти №11 проведено відповідно до Класифікатора звернень громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №858, таким чином: за формою надходження: на особистому прийомі – 35; за ознакою надходження: 34 звернення – первинні, 1 – повторне; за статтю авторів звернень: чоловіча – Continue reading


Олаф і Ведмедик на новорічному ранку в молодших дошкільників

У ІІ-х  молодших групах на свято завітали казкові персонажі: Олаф та Ведмедик. Діти веселилися, грали ігри, співали, танцювали. Весело сприймали  епізод свята, де Дід Мороз і Снігурка ловили Мішок з подарунками. Емоційне задоволення отримали і дорослі і малята.


У пошуках Дідуся Мороза

Розпочали марафон новорічних ранків вихованці середніх груп. У королівство, де завжди панує жара, діти запросили Дідуся Мороза. Веселі ігри, пісні,таночки створили для дітей атмосферу веселощів.


До зустрічі Нового року готові

Ось яка у нас «дизайнерська » ялинка Ялинка іграшками грає  З Новим Роком всіх вітає. Ялинка прикрашена іграшками, виготовленими власними руками наших батьків і вихованців. Всім дякуємо за співпрацю.


Святий Миколай у дитячому садку

19 грудня , після сніданку , Святий Миколай завітав і у наш «Дзвіночок » Для дітей показали лялькову виставу, де діти визначили, які вчинки хороші, а які погані. Миколай на кожну групу роздав подарунки, але не забув і про різочки. Всі діти отримали емоційне задоволення.


Методичне об’єднання інструкторів з фізкультури

13 грудня на базі закладу  відбулося методичне об’єднання інструкторів з фізкультури міста. Переглянули розвагу на воді «В гостях у Водяного», яку підготувала з своїми вихованцями старшої групи №12 Басюк Валентина Миколаївна. У фізкультурній залі педагоги грали інтерактивні ігри , пов’язані з їх діяльністю.


Заняття Школи інновацій

Заняття Школи інновацій, 22 листопада на базі нашого закладу відбулося заняття міської школи інновацій Тема: Впровадження сучасних педагогічних технологій логіко-математичного розвитку дошкільників в освітній процес.    Програма: 1. Перегляд заняття у старшій групі з використанням інноваційних технологій – вихователь  Волошина М.М. 2. Майстер-класи: Блоки Дьєниша – вихователь  Максимчук Г.П. Палички Кюїзенера – вихователь Остаповець Г.Ф. Continue reading


Пожежники у дитячому садку

21 листопада День пожежної безпеки. На територію закладу завітала справжня пожежна машина. Діти з задоволенням і цікавістю розглядали її начиння. Пожежники дозволили посидіти за кермом машини, одягали пожежні маски. Зустріч була пізнавальною і емоційною.


Об’єктові тренування

20 листопада в рамках проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності дитини»  в ЗДО відбулися об’єктові тренування . «Пожежу» ліквідовано. Персонал діяв злагоджено. Евакуація учасників освітнього процесу тривала 20 хвилин.


Подяка батькам

Шановні батьки ! Ми щиро вдячні Вам за активну участь у розумінні та вирішенні проблем нашого закладу дошкільної рсвіти №11, за те, що Ви пройняті турботою про долю й виховання наших малюків. Завдяки Вам до нового навчального року оновлюється матеріально-технічна база закладу, що дає змогу повноцінному розвитку наших дітей. Адміністрація.


Вакантні посади

Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 11 запрошує на роботу творчого, креативного керівника музичного та сестру медичну (0,5ст) на 2019 – 2020 навчальний рік. Прийом здійснюється за результатами співбесіди:


Знайомство із батьками майбутніх вихованців

28.05.2019 року в ЗДО пройшли настановчі збори для батьків новоприбулих дітей: «Із думкою про дитину, або як підготувати малюка до вступу в ЗДО». Під час зустрічі батьків було познайомлено із умовами роботи дитсадка, з організацією життя малюків в ЗДО. Підвищено психологічну компетентність щодо виховання і взаємодії з дітьми в період підготовки дитини до вступу в Continue reading


Міжнародний день захисту дітей

Діти − наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому родини, громади заклади освіти, органи влади мають дбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української молоді, забезпечити належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей, прекрасного свята радості та одвічної надії, в нашому закладі дошкільної освіти пройшли спортивні Continue reading


Свято випускників

От і закінчився навчальний рік! Ось і стали дорослішими наші діти – час проводжати їх до школи. Це веселе свято з присмаком суму! Радісно бачити усміхненні обличчя випускників та їх батьків та сумно розлучатися з дітками, які за ці роки стали вже рідними! Випускний бал у дитячому садку — це завжди важлива подія, яка стає Continue reading


День вишиванки

Як з’явився День вишиванки День вишиванки зовсім молоде свято, але його вже дуже сильно полюбили практично всі. Ще б пак: адже у нього досить цікаві традиції. З’явилося торжество в Чернівцях у 2010-му році, а після цього День вишиванки почали відзначати вже майже по всій Україні і не тільки. Головною метою цього дня є збереження українських Continue reading


Тиждень безпеки дитини

Покращити якість навчально-виховної роботи з дошкільниками з питань охорони життя, здоров’я і норм поведінки дітей у надзвичайних ситуаціях. Виробити у дітей дошкільного віку уміння і навички захисту свого здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій. Удосконалити  теоретичні та практичні знання і вміння дітей та  педагогічного складу з питань безпеки життєдіяльності дітей у дошкільному навчальному закладі; Continue reading


Заняття з мовленнєвого розвитку з старшими дошкільниками

Мовленнєвий розвиток дитини — один з основних чинників становлення особистості в дошкільному дитинстві. Ступінь розвитку цієї сфери психіки визначає рівень сформованості соціальних і пізнавальних досягнень дитини — потреб і інтересів, знань, умінь та навичок, а також інших психічних якостей, що є основою особистісної культури.


Заняття з логіко-математичного розвитку в старшій групі

Проблема логіко-математичного розвитку є дуже актуальною… Діти старшого дошкільного віку володіють математичними знаннями, а засвоєння елементарних логічних прийомів, таких як: вміння розмірковувати, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, обґрунтовувати свою думку, робити прості умовиводи викликає у них складності. Розвиток логічного мислення дошкільника сприяє вивчення початкової математики. Для математичного стилю мислення характерні чіткість, стислість, точність і логічність думки.


Творчість в житті дитини дошкільного віку.

Сучасне суспільство орієнтоване на пошук нових тенденцій в освіті, які спрямовані на майбутнє. Актуальними сьогодні є проблеми виховання творчої особистості, здатної знаходити оптимальний вихід із складної ситуації, продукувати нові оригінальні ідеї, нестандартно мислити. Організовуючи, серед інших специфічно дитячих видів діяльності дошкільників творчу художню діяльність, дорослі не тільки забезпечують всебічний розвиток дітей, але й організовують цікаве Continue reading